facebook

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 3 του νόμου 4178/13 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαιτείται η βεβαίωση μηχανικού, η οποία πιστοποιεί ότι το ακίνητο δεν έχει πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Το γραφείο μας μπορεί να εκδώσει βεβαίωση μηχανικού σε 24 ώρες, αφού γίνει έλεγχος με αυτοψία στο ακίνητο και δε βρεθούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στο 22950 32119 για να σας ενημερώσουμε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε έτσι ώστε να εκδοθεί η βεβαίωση

Μπορούμε τέλος να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην πολεοδομία για τη συλλογή τυχόν εγγράφων που λείπουν και απαιτούνται για την έκδοση της βεβαίωσης.

Η βεβαίωση του μηχανικού αφορά όλα τα ακίνητα με ή χωρίς κτίσμα και διασφαλίζει τον αγοραστή και τον ιδιοκτήτη σε μία μεταβίβαση την πιθανή ακύρωση του συμβολαίου λόγω πολεοδομικών αυθαιρεσιών ή παραβάσεων που μπορεί και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να μη γνωρίζει.
Βεβαίωση μηχανικού είναι υποχρεωτική και για τη μεταβίβαση οικοπέδων και γηπέδων. 

Η βεβαίωση μηχανικού σε αυτή την περίπτωση θα αναγράφει ότι δεν υπάρχει κτίσμα εντός του οικοπέδου.

Αν δεν επισυναφθεί βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση ακίνητου, τότε επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή από 30.000 € έως 100.000 €, στους εμπλεκόμενους.

Η βεβαίωση μηχανικού έχει διάρκεια 2 μήνες και φέρει έναν ειδικό μοναδικό αριθμό γνησιότητας στη βάση της και συνοδεύεται από τον ιστότοπο εξακρίβωσης της γνησιότητάς της.

Αγγελική Χονδροκώστα
Πολιτικός Μηχανικός

Αναπαλαίωση παλιάς οικίας στον Ωρωπό

Η αναπαλαίωση ενός κτιρίου είναι ένα σύνολο εργασιών που απαιτεί κάτι παραπάνω από υπευθυνότητα σε όλες τις φάσεις του έργου .
Επιβάλλει τον άψογο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων τεχνιτών και βέβαια σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να ¨αναστηθεί¨ το ακίνητο από τα απομεινάρια του. 
Η αναπαλαίωση κτιρίων είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία έργου.
Οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες μαζί με τη γενική εικόνα αναδεικνύουν την ιστορία του κάθε κτιρίου και σηματοδοτούν την εποχή .
Μια αναπαλαίωση συνδέει το παρελθόν με το παρόν,
Μόνο τεχνίτες-μάστορες με βαθιά γνώση του αντικειμένου τους και μεράκι για αυτό που κάνουν, μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας αναπαλαίωσης.